Elektrikli Otomobiller Yok Satıyor
15 Şubat 20128 saatte şarj olarak 150 kilometre yol kateden araçlar, sürücülerin artan benzin masrafı kabusunu sona erdirecek.
Bursalı bir firmanın Çin’den ithal ettiği elektrikli araçlar büyük rağbet görüyor. 8 saatte şarj olarak 150 kilometre yol kateden araçlar, sürücülerin artan benzin masrafı kabusunu sona erdirecek.
Bursalı otomotiv firması Katren Otomotiv; Omnia, Jmstar ve Fulu markalarıyla yaptığı distribütörlük anlaşmasıyla Türkiye’de bir çığır açtı. 4 farklı elektrikli aracı Türkiye’ye getiren firma, her gün artan ilgiden memnun. Herhangi bir prizde 8 saatte şarj edilebilen şehiriçi kullanımına yönelik araçlar, sadece 1 TL’ye azami 85 kilometre hızla 160 kilometre yol katedebiliyor.
Katren Otomotiv Satış Müdürü Burak Akın, Omnia’nın 2 kapılı binek, Jmstar’ın üstü açık ve ‘Fulu’nun 3 tekerlekli ticari ve binek modellerini Bursa’ya getirdiklerini ifade ederek, Yogoma’nın 4 kapılı 5 kişilik modelinin ise şubat ayı sonu veya mart ayı başında Türkiyede olacağını söyledi. Binek otomobil ve ticari araçta 8 markanın 12 modelini satışa sunduklarını söyleyen Akın; Atv, UTV, bugy, bisiklet ve motosikletlerle çok sayıda elektrikli modeli Türkiye pazarına getireceklerini ifade etti.
8 saatte şarj edilen araçların 1 liralık elektrikle 150 kilometre yol katettiğini anlatan Akın, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Bu da neredeyse yakıt tüketimini tamamen ortadan kaldırıyor. İnsanlar balkondan bir uzatma kablosuyla bile arabalarını şarj edebilecek. ya da iş yerlerinin önünde şarj etsinler. 220 volt olduğu için bizim araçlarımızın şarj ünitelerinde hiçbir sıkıntımız yok. Aylık akü kirası diye bir kiramız da yok. Araçların filtre ve periyodik bakımları yok. Akülerin 500 ve bin şarjlık ömrü var.”
“SİPARİŞLER TAVan YAPTI”
Yeni Yalova yolu üzerindeki iş yerlerinde elektrikli araçları teşhir edip sipariş topladıklarını kaydeden Akın, Çin malı araçların ilginç tasarımlarıyla herkesin dikkatini çektiğini vurguladı. Su ve tüp firmaları gibi kurumların yüzlerce araç sipariş verdiğini söyleyen Akın, “Bursa bölgesine mal yetiştirme derdindeyiz. Çin’den gelen siparişleri 3’e katladık. Şu anda satışlar çok yüksek seviyede. Yaklaşık 5 bin adet sipariş verildi. Türkiye genelinde bayi yapılanmamız devam ediyor. 40 il ile bayilik
konusunda ön anlaşma yapıldı. Araçlarımız 2 yıl ithalatçı, 2 yıl da servis garantisinde. Fiyatları 20 bin TL ile 30 bin TL arasında değişiyor” şeklinde konuştu.
Herkesin elektrikli araçları beklediğini, özellikle şirketlere elektrikli araçların cazip geldiğini söyleyen Akın, “Bir aracın aylık mazot ya da benzin giderinin bin lira olduğunu düşündüğünüzde elektrikli araçların avantajı daha iyi anlaşılıyor. Daha piyasaya çıkmadan herkes bizi aramaya başladı. Bunlar şehir içi araçları dediğimiz, küçük micro araçlar. Maksimum kilometreleri de 150 kilometre. Yani 85 kilometre hızla azami 150 kilometre yol gidebiliyor” ifadelerini kullandı. – Bursa
Nedense hiç kimse şunu sormuyor.. 500 yada 1000 kez şar ettikten sonra yani pillerin ömrü bittikten sonra ne oluyor yani yeniden para verip pillermi alıyorum ? ve kaç para ?
şu an piyasadaki fiyatlar
12v 200ah 400 dolar +kdv
1 araçta 4 tane var